Одеські анархісти і соціалізація виробництва в 1917–1919 рр. - Савченко, В. (Краєзнавство, 2015)
Стаття присвячена спробам анархістів (анархістів-синдикалістів) реалізувати на
практиці ідеї соціалізації виробництва в Одесі, яка залишалася центром анархістського руху
упродовж 1905-1920 рр. Анархістам вдалося, у січні-березні 1918 р, очолити процеси соціалізації Чорноморського торгового флоту, портових господарств і заводів, а також на ряді інших виробництв в Одесі. Статья посвящена попыткам анархистов (анархистов – синдикалистов) реализовать на практике идеи
социализации производства в Одессе, в городе, который оставался центром анархистского движения на
протяжении 1905-1920 гг. Анархистам удалось, в январе – марте 1918 г., возглавить процессы социализации
Черноморского торгового флота, портовых хозяйств и заводов, а так же ряда других производств в Одессе. The article is devoted to attempts of anarchists (anarchist – syndicalists) to put into practice the idea of socialization
of production in Odessa, a city that center of the anarchist movement in 1905 – 1920. Anarchists succeeded
in January – March 1918, to lead the process of socialization of the Black Sea merchant fleet, port facilities and
factories, as well as a number of other facilities in Odessa.