Історія села Райлянка за матеріалами "Кишинівських єпархіальних відомостей" - Церковна, В. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглянуто історію села Райлянка (нині Саратський район Одеської області)
у XIX ст., його географічне розташування. Проаналізовано основні господарські уподобання
селян та їх побут. В статье рассмотрена история села Райлянка (сейчас Саратский район Одесской области) в XIX ст.,
его географическое расположение. Проанализированы основные хозяйственные интересы крестьян и их быт. The article is devoted to the history of the village Roylaynka (now Odessa region) in the 19th century. The
author reconstructs the geographical position of the village and analyzes main economical interests of the farmers
and their way of life.