Реконструкція діяльності Доманівського протоієрейства Голтянського повіту в період румунської окупації (1941-1944 рр.) - Михайлуца, М. (Краєзнавство, 2015)
Через пастирську діяльність духовних отців-місіонерів, керівників районного благочинія і
на прикладі духовно-релігійного життя окремо взятої районної релігійної громади, розглядаються із середини процеси «рехристиянізації», відродження православної віри в окупованих
румунами в роки Другої світової війни землях буго-дністровського межиріччя – губернаторство «Трансністрія». Через пастырскую деятельность духовных отцов-миссионеров, руководителей районного благочиния и
на примере духовно-религиозной жизни отдельно взятой районной религиозной общины, рассматриваются
изнутри процессы «рехристианизации», возрождения православной веры в оккупированных румынами в годы
Второй мировой войны землях буго-днестровского междуречья – губернаторство «Транснистрия». The processes of "rechristianization", rebirth of the Orthodox faith in the occupied by Romania in World War II
lands Bug-Dniester – governorship "Transnistria – are considered through pastoral activity of spiritual fathersmissionaries,
leaders of regional deanery and the example of spiritual and religious life of the individual regional
religious community.