Діяльнiсть першого піклувальника Одеського навчального округу Н. Ф. Покровського - Гребцова, І. (Краєзнавство, 2015)
У статті на основі опублікованих джерел та архівних документів проаналізовано основні
напрямки діяльності першого піклувальника попечителя Одеського навчального округу
Н. Ф. Покровського, його внесок у розвиток освітніх установ округу, роботи по керівництву цензурним комітетом. В статье на основе опубликованных источников и архивных документов проанализированы основные направления деятельности первого попечителя Одесского учебного округа Н.Ф. Покровского, охарактеризован
его вклад в развитие образовательных учреждений округа, работа по руководству цензурным комитетом. In the article on the basis of the published sources and archival documents the author analyzes basic directions
of activity of the first trustee of the Odessa educational district N.F. Pokrovskiy. His contribution to development of
educational institutions of the district and his managing a censorship committee are studied.