Внесок учених-гігієністів Одеського медичного інституту в розвиток гігієни в Україні (1921-1941 рр.) - Товкун, Л. (Краєзнавство, 2015)
Статтю присвячено висвітленню багатогранної діяльності вчених-гігієністів Одеського медичного інституту в 1921-1941-х рр. Встановлено, що дослідження холери Л. В. Громашевського
відіграли значну роль у розробці загальноприйнятої в нашій країні системи боротьби з цим небезпечним захворюванням; С. С. Аглицький сформулював теоретичні основи всіх методів очищення
стічних вод; М. М. Костямін визначив перспективні напрями у харчовій, комунальній і шкільній гігієні. Статья посвящена освещению многогранной деятельности ученых-гигиенистов Одесского медицинского
института в 1921-1941-х гг. Установлено, что исследование холеры Л. В. Громашевского сыграли значительную роль в разработке общепринятой в нашей стране системы борьбы с этим опасным заболеванием;
С. С. Аглицкий сформулировал теоретические основы всех методов очистки сточных вод; М. М. Костямин
определил перспективные направления в пищевой, коммунальной и школьной гигиене. The article is devoted to the multifaceted activities of scientists-hygienists Odessa Medical Institute in 1921-
1941. Found that study cholera L. Gromashevsky played an important role in the development of the conventional
system in our country to combat this dangerous disease; S. Ahlytsky formulated the theoretical foundations of methods
of sewage treatment; M. Kostyamin identified promising areas in the food, communal and school hygiene.