Одеський вчений, інженер-технолог Костянтин Андрійович Богомаз - Білявська, Н. (Краєзнавство, 2015)
Статя присвячена професору Костянтину Андрійовичу Богомазу, який з 1922 до 1929 р.
очолював Одеський технікум технології зерна та борошна – перший в країні вищий навчальний
заклад даного профілю. З ім'ям інженера-технолога К.А. Богомаза пов'язана ціла епоха розвитку
вітчизняного млинарного машинобудування, будівництва та обладнання млинів. У статті подано
життєвий та творчий шлях К.А. Богомаза, особливу увагу приділено його внеску в становлення
та розвиток вищої школи в галузі хлібопродуктів. Сатья посвящена профессору К. А. Богомазу, который с 1922 до 1929 г. Возглавлял Одесский техникум
технологии зерна и муки - первый в стране высшее учебное заведение данного профиля. С именем инженера-технолога К. А. Богомаза связана целая эпоха развития отечественного мельничного машиностроения, строительства и оборудования мельниц. В статье представлены жизненный и творческий путь
К. А. Богомаза, особое внимание уделено его вкладу в становление и развитие высшей школы в области
хлебопродуктов. The article’s dedicated to Professor K.Bogomaz, who headed Odessa grain and flour technology college from
1922 to 1929 the first higher educational institution of this field in the country. The name of the engineer K.Bogomaz
is reflected the whole epoch of native mill engineering development and construction of new mills. The article presents
the life and career of K.Bogomaz, special attention is paid to his contribution to formation and development of high
education in the field of grain processing industry.