Оптимізація системи зaхиcту інформації корпоративної мережі - Корнієнко, Б.Я.; Галата, Л.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
Розглядаються основні підходи до розробки алгоритму оптимізації системи захисту інформації корпоративної мережі. Запропоновано перехід від багатокритеріальної задачі оптимізації, до однокритеріальної. При сформульованому понятті захищеності системи оптимізаційна задача полягає в забезпеченні максимального рівня захищеності (як функції вартості інформації, що захищається і ймовірності злому) при обмеженнях вартості системи захисту і впливу на продуктивність системи. The main approaches to the algorithm of optimization of the information security system of the corporate network are considered. The transition from the multicriterion optimization problem to the one-criterion is proposed. With the formulation of the concept of system security optimization problem is to provide the maximum level of security (as a function of the value of information, protects and probability of breaking) with the limitations of the value of the system of protection and impact onproductivity of the system.