Теоретичні засади та застосування блокчейн-технологій: імплементація нових протоколів консенсусу та краудсорсінг обчислень - Кудін, А.М.; Ковальчук, Л.В.; Коваленко, Б.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
Наведено аналіз існуючих блокчейн-технологій, їх алгоритмів консенсусу та стійкості до відомих атак підміни блоку. Наведені основні ідеї та варіанти практичних реалізацій нового протоколу консенсусу «Proof-of-accuracy», розробленого авторами. Наведено проект блокчейн-системи, яка надає послуги обчислень в режимі краудсорсінгу. The analysis of existing blockade technologies, their algorithms of consensus and resistance to known block substitution attacks is given. The main ideas and variants of practical implementation of the new «Proof-of-accuracy» consensus protocol developed by the authors are presented. The project of BlockChein-system, which provides services of calculations in the mode of crowdsourcing, is presented.