Аналіз властивостей електронних підписів на базі MQ-перетворень - Кудряшов, І.С.; Малєєва, Г.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
У статті представлена загальна схема створення електронного підпису із застосуванням мультиваріативних перетворень. Наведені результати оцінки механізмів електронного підпису відносно загальноприйнятих критеріїв. Як основні умовні критерії використані довжини ключових даних та результату криптографічного перетворення, тобто електронного підпису, а також обчислювальна ефективність створення підпису та його перевірки. The paper presented the general scheme of creating an electronic signature using multivariate transformations. The analysis of candidates and their peculiarities was also conducted. The results of the evaluation of the electronic signature mechanisms in relation to generally accepted unconditional criteria, as well as regarding the conditional criteria based on the techno-economic and technical-operational requirements for nominated candidates for the post-quantum standard are presented.