Криптосистема Рабіна на основі операції додавання - Якименко, І.З.; Касянчук, М.М.; Івасьєв, С.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
У роботі наведено теоретичні основи криптосистеми Рабіна з використанням тільки операції додавання, завдяки чому досягається зменшення часової складності процесу шифрування / дешифрування інформаційних потоків. Запропонований підхід дозволяє збільшувати розмірності вхідних параметрів для підвищення стійкості без втрати швидкодії. Представлено приклад застосування запропонованої реалізації криптосистеми Рабіна. The paper presents the theoretical backgrounds of the Rabin's cryptosystem using only on the addition operation in virtue of reducing the time complexity of the encryption / decryption process of information flows. The proposed approach allows to increase the dimension of the input parameters to improve stability without loss of performance. An example of application of the proposed implementation of Rabin's cryptosystem is presented.