Канал вимірювання та індикації напруги 220 В у приладі «Якість-Е1» - Багацький, О.В.; Багацький, В.О. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2020)
В Інституті кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України розроблено прилад визначення якості електроенергії «Якість-Е1» за відхиленням від номінальних значень усталених значень напруги та частоти. В приладі застосовані нові метод та структура пристрою визначення якості. Визначені вимоги до параметрів каналу. Досліджені характеристики трансформаторного давача напруги. Вибраний діапазон вхідних сигналів АЦП, для якого вихідні коди змінюються в межах одного байту, що дозволило обробляти їх однією командою. Це підвищило швидкодію каналу. Розроблено алгоритм та програму кусково-лінійної апроксимації передатної характеристики каналу, що дозволило регулювати похибки зміщення нуля, масштабу та нелінійності програмними засобами. В Институте кибернетики имени В.М. Глушкова НАН Украины разработан прибор определения качества электроэнергии «Якість-Е1» по отклонениям от номинальных значений установившихся значений напряжения и частоты. В приборе использованы новые метод и структура устройства определения качества. At the V.M. Glushkov Institute of Cybernetics the “Yakist-E1” – electric power quality measuring device, was developed. The device uses new method and structure of a quality determination, and is based on calculating the deviations from the nominal values of voltage and frequency values.