Структурная модель научных коммуникаций - Шевченко, Г.Я.; Белозубенко, В.С. (Наука та наукознавство, 2019)
В статье акцентировано внимание на важности научных коммуникаций как обязательного атрибута науки, фактора ее результативности и развития. Цель статьи — представить структурную модель научных коммуникаций, которая может служить основой для описания их ландшафта: каналов, характеристик, помех, детерминант и пространства. В статті акцентовано увагу на важливості наукових комунікацій як обов’язкового атрибута науки, фактора її результативності та розвитку. Мета статті — представити структурну модель наукових комунікацій, яка може служити основою для опису їх ландшафту: каналів, характеристик, перешкод, детермінант і простору. The article focuses on the importance of scientific communication as a mandatory attribute of science, a factor of its effectiveness and development. The purpose of the article is to present a structural model of scientific communications that can serve as the basis for describing their landscape: channels, characteristics, disturbances, determinants and space.