Тематичне ядро публікацій дослідника: наукометричний підхід - Бублик, С.Г. (Наука та наукознавство, 2019)
Мета статті — провести наукометричне оцінювання тематичного ядра публікацій дослідника. Для досягнення поставленої мети проведено модифікацію методів лінгвостатистичного аналізу тематичної концентрації слів у тексті та h-індексу для обґрунтування визначення тематичного ядра публікацій. Для формування профілю дослідника (румунського фізика-лінгвіста Іоана-Йовітца Попеску) використовувалися дані бібліометричної бази Google Scholar. Цель статьи — провести наукометрическое оценивание тематического ядра публикаций исследователя. Для достижения поставленной цели проведена модификация методов лингвостатистического анализа тематической концентрации слов в тексте и h-индекса для обоснования определения тематического ядра публикаций. Для формирования профиля исследователя (румынского физика-лингвиста Іоана Йовитца Попеску) использовались данные библиометрической базы Google Scholar. The article’s objective is to perform scientometric assessment of the thematic core of the researcher’s publications. This objective is achieved by modifying the methods for linguistic statistical analysis of the thematic concentration of words in the text and h-index, to substantiate determining the thematic core of publications. Data from the bibliometric database Google Scholar are used to form the researcher’s profile (the case of Ioan-Iovitz Popescu, a Romanian physicist-linguist).