Академік АН УРСР К. К. Хрєнов - вчений у галузі електрозварювання та історії науки і техніки (до 125-річчя від дня народження) - Корнієнко, О.М.; Литвинко, А.С.; Луговський, О.Г. (Наука та наукознавство, 2019)
Відображено основні моменти життя та діяльності Костянтина Костянтиновича Хрєнова, визначного вченого та організатора науки в галузі металургії та зварювального виробництва, а також історії науки й техніки, академіка АН УРСР (1945), члена Президії АН УРСР (1953—1961), голови Відділу АН УРСР (1954—1964), члена-кореспондента АН СРСР (1953), автора понад двохсот наукових праць і двадцяти винаходів, 125 років від дня народження якого виповнилося 25 лютого 2019 р. Отражены основные моменты жизни и деятельности Константина Константиновича Хренова, выдающегося ученого и организатора науки в области металлургии и сварочного производства, а также истории науки и техники, академика АН УССР (1945), члена Президиума АН УССР (1953—1961), председателя отдела АН УССР (1954—1964), члена-корреспондента АН СССР (1953), автора более двухсот научных работ и двадцати изобретений, 125 лет со дня рождения которого исполнилось 25 февраля 2019 г. The main events of life and work of Kostiantyn K. Khrenov are discussed. He was a prominent scientist and organizer of science in the field of metallurgy and welding production, as well as the history of science and technology, academician of the Academy of Sciences of the UkrSSR (1945), a member of the Presidium of the Academy of Sciences of the UkrSSR (1953‑1961), chairman of the Department of the UkrSSR Academy of Sciences (1954‑1964), Corresponding Member of the USSR Academy of Sciences (1953), the author of more than two hundred scientific works and twenty inventions. February 25, 2019 is the 125 years anniversary since his birth.