Європейські підходи до визначення смарт-спеціалізації регіонів України - Березняк, Н.В.; Рожкова, Л.В. (Наука, технології, інновації, 2019)
З метою формування підходів до визначення придатності регіонів України до смарт-спеціалізації (S3), які є гармонізованими з європейськими вимогами, авторами виявлено, проаналізовано і систематизовано 11 ключових європейських принципів S3. Ці принципи є обов’язковими для врахування в процесі розроблення стратегії розумної спеціалізації на регіональному рівні. Базуються на аналізі сильних і потенційних можливостей економіки та підприємницької діяльності з залученням зацікавлених сторін і ресурсів. С целью формирования подходов к определению пригодности регионов Украины к смарт-специализации (S3), которые являются гармонизированными с европейскими требованиями, авторами обнаружены, проанализированы и систематизированы 11 ключевых европейских принципов S3. Эти принципы являются обязательными для учета при разработке стратегии разумной специализации на региональном уровне. Базируются на анализе сильных и потенциальных возможностей экономики и предпринимательской деятельности с привлечением заинтересованных сторон и ресурсов. In order to form approaches to determining the regions suitability for smart specialization (S3) in Ukraine that are harmonized with European requirements, 11 key European S3 principles are identified, analyzed and systematized. They are obligatory for consideration in the process of developing a S3 strategy at the regional level. They are based on an analysis of the strengths and potentialities of the economy and business activities involving stakeholders and resources.