Особливості інноваційної системи Ісландії - Баланчук, І.С. (Наука, технології, інновації, 2019)
Світова фінансова криза порушила перед майже усіма країнами світу питання: чи скоритися неминучим змінам і прийняти негативні наслідки фінансового падіння, або ж прийняти нові революційні зміни у всіх галузях економіки та перетворитися на сучасні конкурентоспроможні держави, здатні встояти перед викликами нового світу? Одні країни залишили все, як є, інші – спробували пристосуватися до нової ситуації. Мировой финансовый кризис поставил перед практически всеми странами мира вопрос: или покориться неизбежным изменениям и принять негативные последствия финансового падения, или же принять новые революционные изменения во всех отраслях экономики и превратиться в современные конкурентоспособные государства, способные устоять перед вызовами современного мира The global financial crisis has put the question to practically all countries of the world to take on the inevitable changes and take the negative consequences of the financial downturn, or to accept new revolutionary changes in all sectors of the economy and become modern competitive states, able to withstand the challenges of the modern world. Some countries have left everything as it is, others have tried to adapt to the new situation.