Gray non-pigment glass coatings - Ryzhova, O.P.; Kyslychna, R.I.; Nahorna, T.I.; Naumenko, S.Yu. (Наука, технології, інновації, 2019)
Color is an important indicator of the aesthetic evaluation of the quality of materials and products for various purposes. The visual perception of the color by the human eye is subjective. For achromatic colors, the human eye responds better to a change in brightness (lightness) of dark colors than light ones, since the relative increment of lightness is higher in the first case than in the second. Gray is an achromatic color, which is the result of a mixture of classic colors — black and white. Depending on the lightness, the shade of gray changes from black (lightness 0%) to white (lightness 100%). In combination with other colors, it decorates any interior, emphasizes its dignity. Gray color is in great demand in the manufacture of steel enamelled household articles. Колір є важливим показником естетичної оцінки якості матеріалів і виробів різного призначення. Візуальне сприйняття кольору людським оком є суб’єктивним. Для ахроматичних кольорів людське око краще реагує на зміну яскравості (світлоти) темних кольорів, ніж світлих, оскільки відносне збільшення світла в першому випадку вище, ніж у другому. Сірий колір — це ахроматичний колір, який є результатом змішання класичних кольорів — чорного і білого. Залежно від світлоти відтінок сірого змінюється від чорного (світлота 0%) до білого (світлота 100%). У поєднанні з іншими кольорами він прикрашає будь-який інтер’єр, підкреслює його особливості. Сірий колір користується широким попитом при виготовленні сталевих емальованих виробів господарсько-побутового призначення. Цвет является важным показателем эстетической оценки качества материалов и изделий различного назначения. Визуальное восприятие цвета человеческим глазом субъективно. Для ахроматических цветов человеческий глаз лучше реагирует на изменение яркости (светлоты) темных цветов, чем светлых, так как относительное увеличение светлоты в первом случае выше, чем во втором. Серый цвет — это ахроматический цвет, который является результатом смешения классических цветов — черного и белого. В зависимости от светлоты оттенок серого изменяется от чёрного (светлота 0%) до белого (светлота 100%). В сочетании с другими цветами он украшает любой интерьер, подчеркивает его достоинства. Серый цвет пользуется широким спросом при изготовлении стальных эмалированных изделий хозяйственно-бытового назначения.