Державне регулювання експортної діяльності - Лосіцька, Т.І. (Наука, технології, інновації, 2019)
У статті подано огляд сучасних тенденцій експорту та визначено основні напрями державного регулювання експортної діяльності в Україні та світі. Для визначення пріоритетів державного регулювання експортної діяльності проаналізовано досвід провідних країн-експортерів: Китаю, США, Німеччини, Японії, Франції, Великої Британії. Описано сучасний стан експорту в Україну. В статье представлен обзор современных тенденций экспорта и проанализированы основные направления государственного регулирования экспортной деятельности в Украине и мире. Для определения приоритетов государственного регулирования экспортной деятельности проанализирован опыт ведущих стран-экспортеров: Китая, США, Германии, Японии, Франции, Великобритании. Описано современное состояние экспорта в Украину. The article gives an overview of current export trends and analyzes the main directions of state regulation of export activity in Ukraine and in the world. To determine the priorities of state regulation of export activities, the experience of leading exporting countries: China, the USA, Germany, Japan, France, and Great Britain are analyzed. The current state of export in Ukraine is described.