Деякі аспекти управлінського рішення в інноваційній діяльності суб’єкта підприємництва - Хименко, О.А.; Єгоров, І.Ю. (Наука, технології, інновації, 2019)
На основі узагальнення результатів досліджень управлінського процесу та декомпозиції існуючих визначень “управління”, “рішення”, “управлінське рішення” — сформульовано низку загальних положень щодо: процесу управління та його складових, середовища, в якому він відбувається; суб’єкта управління і його предметів праці, особливостей та характеру діяльності; об’єкта управління; розгортання процесу управління у часі та просторі. Для розгляду управлінського процесу запропоновано трьохкомпонентну модель “дія-акт-дія*”, в основу якої покладено три загальноприйняті складові процесу управління: розробка, ухвалення та реалізація управлінського рішення. На основе обобщения результатов исследований управленческого процесса и декомпозиции существующих определений “управление”, “решение”, “управленческое решение” — сформулирован ряд общих положений касательно: процесса управления и его составляющих, среды, в которой он происходит; субъекта управления и его предметов труда, особенностей и характера деятельности; объекта управления; развертывания процесса управления во времени и пространстве. Для рассмотрения управленческого процесса предложено трехкомпонентную модель “действие-акт-действие*”, в основу которой положены три общепринятые составляющие процесса управления: разработка, принятие и реализация управленческого решения. On the basis of generalization of results of researches of management process and decomposition of existing definitions of “management”, “decision”, “management decision” — a number of general provisions are formulated concerning: the process of management and its components, the environment in which it takes place; the subject of management and its subjects of work, features and nature of activity; the object of management; deployment of time and space management process. For consideration of the management process, a three-component model of “action-decision-action*” is proposed, based on three commonly accepted components of the management process: development, adoption and implementation of management decision.