Аналіз досвіду закордонних офісів трансферу технологій для формування в наукових установах України ефективної системи трансферу технологій - Мельник-Мельников, П.Г.; П’ятчанiна, Т.В.; Огородник, А.М.; Мазур, М.Г. (Наука, технології, інновації, 2019)
У статті висвітлено сучасні проблеми роботи офісів трансферу технологій (ОТТ) в Україні. У світі напрацьовано ефективні практики функціонування ОТТ, однак вони не враховують сучасні проблеми економічного розвитку України. Саме тому мета статті полягає в дослідженні світових практик роботи ОТТ та адаптації їх досвіду до сучасних реалій України. В статье освещаются некоторые современные проблемы офисов трансфера технологий (ОТТ) в Украине. В мире наработаны эффективные практики функционирования ОТТ но они не учитывают современных проблем экономического развития Украины. И поэтому цель работы заключается в исследовании мировых практик работы ОТТ и адаптации их опыта к современным реалиям Украины. The introduction highlights some of the current problems of technology transfer offices (OTT) in Ukraine. The world has developed effective practices for the functioning of OTT, but they do not take into account the current problems of Ukraine’s economic situation. Therefore, the purpose of the work is to study the world practices of OTT and adapt their experience to the current realities of Ukraine.