Візуальна підтримка оптимальних рішень у просторових мережах - Додонов, О.Г.; Додонов, В.О.; Кузьмичов, А.І. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2017)
Практика оптимізаційного моделювання задач про комунікації у просторових мережах стикається з необхідністю оперативного отримання поряд зі знайденим оптимальним планом відповідного зображення. Запропоновано композицію доступних програмних продуктів, що використовуються на звичайних ПК (АРМ); її використання дозволяє отримувати виважені управлінські рішення в режимі динамічної зміни значень наборів даних, користуючись побудованим наочним графом за результатами оптимізаційних обчислень. Практика оптимизационного моделирования задач о коммуникации в пространственных сетях сталкивается с необходимостью оперативного получения наряду с найденным оптимальным планом соответствующего изображения. Предложена композиция доступных программных продуктов, используемых на обычных ПК (АРМ), ее использование позволяет получать взвешенные управленческие решения в режиме динамического изменения значений наборов данных, пользуясь построенным наглядным графом по результатам оптимизационных вычислений. The practice of optimization simulation of communication problems in spatial networks is faced with the need to quickly obtain the corresponding image with the optimal plan. The use of computer-rendered visualization for decision-making in business is a relatively recent phenomenon. Thus, the composition of available graph visualization software used by ordinary PCs is offered. Its usage allows obtaining weighted management decisions for dynamically changing values of data sets using the constructed graph on the results of optimization solutions.