Влияние атмосферных условий на радиолокационное наблюдение навигационных объектов - Путятин, В.Г.; Корбан, Д.В.; Князь, А.И. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2018)
Проведено теоретическое исследование влияния однородной, турбулентной среды и среды с метеообразованиями на распространение электромагнитных волн, проходящих через эти среды при радиолокационном наблюдении навигационных объектов судовой радиолокационной станцией (РЛС). Использование матриц прямого и обратного распространения приводит к упрощению синтеза изменения параметров электромагнитной волны, в зависимости от состояния среды при дистанционном получении информации о навигационном объекте. Проведено теоретичне дослідження впливу однорідного, турбулентного середовища та середовища з метеоутвореннями на розповсюдження електромагнітних хвиль, що проходять через ці середовища при радіолокаційному спостереженні навігаційних об’єктів судновою радіолокаційною станцією (РЛС). Використання матриць прямого та зворотного поширення призводить до спрощення синтезу змінювання параметрів електромагнітної хвилі залежно від стану середовища при дистанційному отриманні інформації щодо навігаційного об’єкта. A theoretical study on the influence of homogeneous, turbulent environment and the environment with meteorological formations on the propagation of electromagnetic waves passing through these media during radar surveillance of navigational objects of the ship radar has been performed. The use of matrices of direct and reverse propagation leads to simplification of the synthesis of changes in the parameters of the electromagnetic wave, depending on the state of the environment in the remote receipt of information about the navigation object.