Архівна спадщина академіка НАН України П. Т. Тронька: краєзнавчий аспект - Шаповал, А.; Булгаков, Ю. (Краєзнавство, 2015)
У статті здійснено загальний огляд документів особового архівного фонду видатного українського вченого-історика, академіка НАН України П. Т. Тронька, який зберігається в Інституті архівознавства Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. Особливу увагу уділено аналізу документів з історії краєзнавчого руху в Україні. В статье сделан общий обзор документов личного архивного фонда выдающегося украинского ученого-историка, академика НАН Украины П. Т. Тронька, который хранится в Институте архивоведения Национальной библиотеки Украины имени В. И. Вернадского. Особое внимание уделено анализу документов по истории краеведческого движения в Украине. The article made a general overview of personal documents of archival fund of the outstanding Ukrainian scientist, historian, academician of NAS of Ukraine P. T. Tronko, which is stored at the Institute of archival science National Library of Ukraine Vernadsky. Particular attention is paid to the analysis of documents on the history of local history movement in Ukraine.