Діяльність Української повстанської армії на Волині (1944–1945 рр.): організаційна структура та чисельний склад - Ленартович, О. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглядається збройна боротьба УПА на Волині в період переходу радянсько-німецького фронту та відновлення радянської влади в регіоні. Аналізується характер та
методи діяльності державно-політичних структур в боротьбі з українським визвольним рухом.
Досліджується тактика та стратегія УПА, організаційна структура та чисельний склад підрозділів. В статье рассматривается вооруженная борьба УПА на Волыни в период перехода советско-немецкого фронта и воcстановления советской власти в регионе. Анализируется характер и методы
деятельности государственно-политических структур в борьбе с украинским освободительным движением. Исследуется тактика и стратегия УПА, организационная структура и количественный состав отрядов. In the article the armed fight of UPA is examined on Volini in the period of transition of Soviet-German
front and proceeding in soviet power in a region. Character and methods of activity of state political structures
is analysed in a fight against the Ukrainian liberation movement. Tactic and strategy of UPA, organizational
structure and numerical strength of subsections is explored.