Адміністративно-територіальний устрій та територіальні межі Галицької землі Руського воєводства - Федунків, З. (Краєзнавство, 2015)
Дана стаття присвячена дослідженню змін адміністративно-територіального устрою Галицької землі у 1434–1772 рр. Зроблено спробу графічного визначення меж Галицької землі за картографічними джерелами XV–XVIII ст. та дослідженнями істориків й картографів XIX – XX ст. Данная статья посвящена исследованию изменений территориальных границ Галицкой земли в 1434–1772 гг. Сделана попытка графического определения границ Галицкой земли по картографическим источникам 15-18 ст. и за исследованиями историков и картографов XIX - XX вв. The article investigates changes in territorial boundaries of Halych lands within the 1434–1772 yers. An attempt has been made to determine graphically the boundaries of Halych lands on the basis of cartographic sources of the 15th-18th centuries and researches of historians and cartographers of the 19th-20th centuries.