Відновлення системи підготовки кадрів для Південно-Західної залізниці у другій половині 1940-х років - Шелейко, Т. (Краєзнавство, 2015)
Розглядається комплекс питань, пов'язаних з відновленням системи підготовки кваліфікованої робочої сили для Південно-Західної залізниці у перші повоєнні роки на прикладі Київської технічної школи. Висвітлюється нормативно-правова база діяльності таких закладів, контингент учнів, труднощі та негаразди в організації навчального процесу, його матеріально-технічне забезпечення. Рассматриваются комплекс вопросов, связанных с восстановлением системы подготовки квалифицированной рабочей силы для Юго-Западной железной дороги в первые послевоенные годы на примере
Киевской технической школы. Освещается нормативно-правовая база деятельности таких учреждений, контингент учащихся, проблемы и трудности организации учебного процесса, его материально-техническое обеспечение. The complex of questions related to recovery of the system for training skilled labor force for the South-
Western railway in the early postwar years on the example of Kyiv technical school are considered. The regulatory
framework of such institutions activity, the students’ contingent, the difficulties and negative trends in
the organization of the educational process, its material welfare are highlighted.