Суспільно-політична діяльність Насті Грінченко на Полтавщині - Клименко, Н. (Краєзнавство, 2015)
У статті на основі архівних джерел висвітлюється суспільно-політична діяльність Насті Грінченко у 1905 р. на Полтавщині: створення осередків РУП, робітничих гуртків, розповсюдження нелегальної літератури. Розглядається її участь у лубенській самообороні, безпосереднім завданням якої стала організація оборони міста від хаосу та єврейських погромів. В статье на основе архивных источников освещается общественно-политическая деятельность Насти Гринченко в 1905 г. на Полтавщине: создание ячеек РУП, рабочих кружков, создание и распространение нелегальной литературы. Рассматривается ее участие в лубенской самообороне непосредственной задачей, которой стала организация обороны города от хаоса и еврейских погромов. The social and political activityof NastyaGrinchenko in Poltava region, in particular the creation of centers of RUP, working groups, producing and distribution of illegal literaturewas highlightedon the basis of archival sources. The article reviewed her participation in the self-defense organization Lubny,the main task of which was the organization of city’sdefense.