Краєзнавство було покликом його душі (Віктор Соколов) - Гончаров, О.; Петровський, А.; Куций, С. (Краєзнавство, 2015)
25 вересня минув рік, як пішов з життя член
НСКУ, невтомний дослідник на ниві краєзнавства
Віктор Володимирович Соколов. Його життєвий шлях був сповнений постійних наукових пошуків, прагнення відкривати незвідане та
поповнювати вітчизняну науку своїми здобутками. Окрім численних праць у галузях гідрології
та метеорології, які були його фахом, науковець
залишив низку досліджень, що стосуються важливих питань історії та краєзнавства. Історичне
краєзнавство посідало особливе місце в його
житті, розпочавшись зі шкільних захоплень, які з часом переросли в серйозну наукову працю.