Використання швидких алгоритмів обчислення кореляції і згортки для підготовки еталонних зображень - Цибульська, Є.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2018)
Розглянуто ряд методів обчислення взаємокореляційної функції і згортки двох зображень при вирішенні задачі підготовки еталонних зображень для кореляційно-екстремальної системи навігації керованих літальних апаратів. Проведено оцінку обчислювальної складності алгоритмів двовимірної взаємокореляційної функції і двовимірної згортки, визначено алгоритмічні рішення, що дозволяють зменшити час перевірки якості та відбору оптимального еталонного зображення для корекції польоту літальних апаратів. Рассмотрен ряд методов вычисления взаимокорреляционной функции и свертки двух изображений при решении задачи подготовки эталонных изображений для корреляционно-экстремальной системы навигации управляемых летательных аппаратов. Проведена оценка вычислительной сложности алгоритмов двумерной взаимокорреляционной функции и двумерной свертки, определены алгоритмические решения, которые позволяют уменьшить время проверки качества и отбора оптимального эталонного изображения для коррекции полета летательных аппаратов. It is considered the several methods for calculating of the cross-correlation function and convolution of two images to solve the problem of reference image preparation for the correlation-extremal guidance system of the controlled aerial vehicles. The estimation of computational complexity of the cross-correlation function and convolution with using of algorithms of 2-D Discrete Fourier Transform (DFT), 2-D Fast Fourier Transform (FFT), 2-D Discrete Hartley Transform (DHT) and 2-D Fast Hartley Transform (FHT) is conducted.