Документи з історії парафіяльного церковного землеволодіння на Брацлавщині кінця XVIII – першої чверті ХІХ століть (на матеріалах села Парпурівці Вінницького повіту) - Зінченко, А.; Петренко, О. (Краєзнавство, 2016)
Пропонований читачам комплекс документів та коментар до них висвітлюють боротьбу
за церковні землі між унійним та православним духовенством в селі Парпурівці Вінницького
повіту після переведення цієї парафії на православ'я в обставинах утвердження на Правобережній Україні Російської православної церкви та імперської адміністрації наприкінці XVIII ст. The set of documents proposed to the readers as well as the accompanying commentary show the
struggle for the church-owned land around between Uniat and Orthodox clergy in Parpurivtsi village
of Vinnytsya povit (county) after this parish turned orthodox during the entrenchment of Russina orthodox
church and czarist administration at the end of XVII century at the right-bank part of Ukraine. Предлагаемый читателям комплекс документов и комментарий к ним освещают борьбу за
церковные земли между униатским и православным духовенством в селе Парпуровцы
Винницкого уезда после перевода этой парафии в православие в обстоятельствах утверждения
на Право бережной Украине Русской православной церкви и имперской администрации в конце XVIII в.