У Національному музеї народної архітектури та побуту України відкрито будинок-музей академіка Петра Тронька - Милько, В. (Краєзнавство, 2016)
13 липня 2016 року в Національному
музеї народної архітектури та побуту
України, на території експозиції «Українське село 6070-х рр. ХХ ст.», відбулося
урочисте відкриття будинку-музею академіка Петра Тимофійовича Тронька (1915–2011). Подію приурочено до 101-ї
річниці з дня народження видатного вченого, політичного і суспільного діяча,
подвижника музейної та пам'яткознавчої справи, Героя України, академіка Національної академії наук України, який у
1990–2011 рр. очолював Національну спілку краєзнавців України.