Осягаючи простір та час (до 50-річчя Ярослави Верменич) - Романцов, О. (Краєзнавство, 2017)
Високі наукові стандарти, які дотримується у своїй професії історика ювіляр Ярослава
Верменич, були закладені від народження. Адже з'явилась Ярослава Володимирівна на світ
1 травня 1967 року у Києві у родині талановитих, освічених та працьовитих людей. Батько
майбутньої історикині – відомий український композитор Володимиром Верменичем, мати –
авторитетний вчений у галузі етнополітики Лариса Нагорна.