Краєзнавство у подунайському співробітництві: VІ Міжнародна наукова конференція «Південь України: етноісторичний, мовний, культурний та релігійний виміри» (м. Одеса, 28-29 квітня 2017 р.) - Кязимова, Г.; Шипотілова, О. (Краєзнавство, 2017)
28–29 квітня 2017 р. у Одеському національному морському університеті відбулася VІ Міжнародна наукова конференція «Південь України: етноісторичний, мовний, культурний та релігійний
виміри». Конференція організована кафедрою українознавства, історико-правових та мовних
дисциплін ОНМУ. Співорганізаторами роботи наукового заходу стали провідні вчені Інституту
історії НАН України, Науково-дослідного інституту українознавства, Національної спілки краєзнавців України. У рамках міжнародного наукового співробітництва свої зусилля об'єднали історики та філологи ОНМУ, кафедра історії, філософії та теології Університету «Нижній Дунай» (м. Галац, Румунія), Національна рада із вивчення архівів спецслужб та Інститут із розслідування
злочинів комунізму і пам'яті румунської еміграції (м. Бухарест, Румунія), Державний університет
Молдови (м. Кишинів, Республіка Молдова).