Журнал "Краєзнавство" у веб-просторі: статистика та форми репрезентації - Милько, В. (Краєзнавство, 2017)
Проаналізовано форми репрезентації журналу «Краєзнавство» у веб-просторі. Подано статистичні дані щодо перегляду видання на різних інтернет-порталах. Основну увагу приділено сайтам Національної спілки краєзнавців України, Інституту історії України НАН України, вільної мережевої бібліотеки «Вікісховище». З'ясовано рівень цитування журналу в системі Google Scholar. Доведено, що «Краєзнавство» має значну популярність в інтернет-користувачів, авторитет серед наукових кіл. Вказано на необхідність збереження високого професійного рівня статей та створення окремого сайту видання для його включення до провідних міжнародних наукометричних баз даних. The forms of representation of the magazine «Kraieznavstvo» in the web space have been analyzed. The statistical data on revision of edition on various online portals have been given. Basic attention was paid to the websites of the National Union of Local Historians of Ukraine, NASU Institute of History of Ukraine, free network library «Wikimedia Commons». The citation rate of magazine in the system of Google Scholar has been found out. It has been proved that the «Kraieznavstvo» has considerable popularity in the Internet users and the high prestige among the scientific circles. It has been indicated on the necessity of preservation the professional level of articles and creation a separate website of the edition for its inclusion in the major international scientometric databases. Проанализированы формы репрезентации журнала «Краеведение» в веб-пространстве. Представлены статистические данные, касающиеся просмотра издания на различных интернет-порталах. Основное внимание уделено сайтам Национального союза краеведов Украины, Института истории Украины НАН Украины, свободной сетевой библиотеки «Викисклад». Выяснен уровень цитирования журнала в системе Google Scholar. Доказано, что «Краеведение» имеет достаточно большую популярность в интернет-пользователей, авторитет среди научных кругов. Указано на необходимость сохранения высокого профессионального уровня статей и создания отдельного сайта издания для его включения в ведущие международные наукометрические базы данных.