Любов як головний принцип життя ... (до ювілею С. Я. Єрмоленко) - Мех, Н. (Краєзнавство, 2017)
У статті розглядаються основні риси українознавчої концепції видатного стиліста, славіста, філолога Світлани Єрмоленко. Представлені погляди та думки вченого про рідну мову, рідне слово, про
формування українознавчого світогляду, про входження через мову в суспільство, в якому живеш, в його
культуру. Розглянуто у розвідці й зв'язок ідей С. Єрмоленко з поняттями та поглядами на проблему рідної
мови українських вчених Івана Огієнка та Михайла Грушевського. The article deals with the main features of the Ukrainian-speaking concept of the outstanding stylist, Slavist,
philologist Svetlana Yermolenko. The views and opinions of the scientist about the mother tongue, the native
word, about the formation of the Ukrainian-speaking worldview, the introduction of the language into the
society in which you live, into his culture are presented.
Considered in the exploration and communication of the ideas of S. Yermolenko with concepts and views
on the problem of the native language of Ukrainian scientists Ivan Ogienko and Mykhailo Hrushevsky. В статье рассматриваются основные черты украиноведческой концепции выдающегося стилиста,
слависта, филолога Светланы Ермоленко. Представлены взгляды и мнения ученого о родном языке,
родном слове, о формировании украиноведческого мировоззрения, о вхождении через язык в общество,
в котором живешь, в его культуру.
Рассмотрено в статье и связь идей С. Ермоленко с понятиями и взглядами на проблему родного
языка украинских ученых Ивана Огиенка и Михаила Грушевского.