Храми та церкви Вітовського району Миколаївської області: історія створення та функціонування - Маринченко, Г. (Краєзнавство, 2018)
В статті розглядається процес будівництва церков та храмових споруд на території Жовтневого (нині Вітовського) району Миколаївської області. Розкрито особливості будівлі перших церковних споруд на території Жовтневого району за часів козаччини. З'ясовано чисельний та адміністративний склад парафій. Проаналізовано становище церков в районі за часів радянської влади. Розкрито основні напрямки релігійного життя Вітовського району на сучасному етапі. The article deals with the process of building churches and temple buildings on the territory of the October (now Vitovsky) district of the Mykolaiv region. The features of the building of the first church buildings on the territory of the Zhovtnevy district during the times of the Cossacks were revealed. The numerical and administrative composition of the parishes is determined. The position of churches in the region under the Soviet regime was analyzed. The main directions of the religious life of the Vitovsky district at the present stage are revealed. В статье рассматривается процесс строительства церквей и храмовых сооружений на территории Октябрьского (ныне Витовского) района Николаевской области.