О непрерывности по Гельдеру решений уравнений Бельтрами на границе - Рязанов, В.И.; Салимов, Р.Р. (Праці Інституту прикладної математики і механіки НАН України, 2018)
В статье найдены условия на комплексную коэффициент уравнений Бельтрами с вырождением условия равномерной эллиптичности в единичном круге, при которых обобщенные гомеоморфные решения непрерывны по Гельдеру на границе. Результаты имеют прикладное значение при исследовании различных краевых задач для уравнений Бельтрами. У статті знайдені умови на комплексну коефіцієнт рівнянь Бельтрами з виродженням умови рівномірної еліптичності в одиничному колі, при яких узагальнені гомеоморфні рішення неперервні по Гьольдеру на межі. Результати мають прикладне значення при дослідженні різних крайових задач для рівнянь Бельтрамі. In the present paper, it is found conditions on the complex coefficient of the Beltrami equations with the degeneration of the uniform ellipticity in the unit disk under which their generalized homeomorphic solutions are continuous by H¨older on the boundary. These results can be applied to the investigations of various boundary value problems for the Beltrami equations.