Питання кримської автономії за часів Української Держави 1918 р. Павла Скоропадського - Лупандін, О. (Краєзнавство, 2018)
У статті висвітлюється важливий аспект зовнішньополітичної стратегії гетьманату П. Скоропадського 1918 р., а саме: підходів, спроб і результатів визначення статусу Криму. На основі залученого
вагомого фактографічного матеріалу автором доводиться історична необхідність приєднання Кримського півострова до Української Держави, аналізуються пріоритетні напрями української дипломатії
і засоби її втілення на тлі складної внутрішньої і зовнішньополітичної ситуації. The article highlights an important aspect of the foreign policy of hetman P. Skoropadskyi in 1918, namely:
the approaches, attempts and results of determining the status of the Crimea. On the basis of a significant
factual material, the author proves the historical need for joining the Crimean Peninsula to the Ukrainian
State. The priorities of Ukrainian diplomacy in this area as well as political background of its realization is
analyzed. В статье освещается важный аспект внешнеполитической стратегии гетманата П. Скоропадского 1918 г., а именно: подходов, попыток и результатов определения статуса Крыма. На основе
весомого фактографического материала автором доказывается историческая необходимость присоединения Крымского полуострова к Украинской Державе, анализируются приоритетные направления
украинской дипломатии и методы ее осуществленгия на фоне сложной внутренней и внешнеполитической ситуации.