Діяльність Переяслав-Хмельницького хлібозаводу в 1986-2000 рр.: історико-краєзнавчий аспект - Шакула, В. (Краєзнавство, 2018)
У статті висвітлюється питання функціонування Переяслав-Хмельницького хлібозаводу в 1986–2000 рр., які були особливо складними для промисловості України через затяжну економічну кризу. Закцентовано увагу на проблемах організації виробничого процесу в складних умовах перехідного періоду,
з'ясовано причини подальшої реорганізації заводу. Підприємство пережило чимало потрясінь, які призвели до зміни форми власності: наприкінці 2000 р. АТ «Київхліб» отримало свідоцтво на право власності на цілісний комплекс ДП «Переяслав-Хмельницький хлібозавод». The article deals with the question of the functioning of Pereiaslav- Khmelnitskyi bakery in 1986-2000,
which was especially difficult for industry of Ukraine due to the protracted economic crisis. Focus on problems
of organizing the production process in difficult transitional conditions period, the reasons for further reorganization
of the plant were clarified. Enterprise has experienced many shocks that have led to a change in ownership:
in the end In 2000 Kyivkhlib JSC received a certificate of ownership of the whole Complex of Pereiaslav-
Khmelnitskyi Bakery. В статье раскрывается вопрос функционирования Переяслав-Хмельницкого хлебозавода в 1986–2000 гг., которые были особенно трудными для промышленности Украины в связи с долгим экономическим кризисом. Сакцентировано внимание на проблемах организации производственного процесса в сложных условиях переходного периода, установлены причины последующей реорганизации завода.
Предприятие пережило немало потрясений, которые привели к смене формы собственности: в конце
2000 г. АО «Киевхлеб» получило свидетельство на право собственности на целый комплекс ДП «Переяслав-Хмельницкий хлебозавод».