На ниві краєзнавства (до 60-річчя з дня народження Сергія Івановича Кота) - Денисенко, Г. (Краєзнавство, 2018)
22 жовтня 2018 р. виповнилося 60 років від дня народження
провідному науковому співробітнику, керівнику Центру досліджень
історико-культурної спадщини України відділу історії України другої
половини ХХ ст. Інституту історії України, кандидату історичних наук
Сергію Івановичу Коту. З них понад тридцять вісім років він працює
в Інституті історії України НАН України, присвятивши себе науковій
та науково-організаційній діяльності на ниві історичної науки, як
історик, краєзнавець, пам'яткоохоронець, педагог і публіцист.