Порядкові оцінки апроксимативних характеристик функцій з анізотропних класів Нікольського-Бєсова - Янченко, C.Я. (Український математичний вісник, 2017)
Одержано точні за порядком оцінки відхилення функцій з анізотропних класів Нікольського–Бєсова Brp,θ(Rd) від їх відрізків інтеграла Фур’є. Похибка наближення вимірюється у метриці простору L∞(Rd). We obtained exact order estimates of the deviation of functions from anisotropic Nikol’skii–Besov classes Brp,θ(Rd) from their sections of the Fourier integral. The error of the approximation is estimated in the metric of Lebesgue space L∞(Rd).