Виповзів — військовий і торговоремісничий центр у Нижньому Подесенні - Скороход, В.М. (Археологія і давня історія України, 2020)
В статті проаналізовано матеріали розкопок Виповзівського археологічного комплексу кінця ІХ—Х ст., що існував як один із військових та торгово-ремісничих пунктів Нижнього Подесення. Визначається його хронологія та функції у регіоні. The materials of the excavations of Vypovziv Archaeological Complex of the late 9th—10th centuries which existed as one of the military, trade and handicraft points of the Low Desna region are analyzed in the paper. Also the chronology and functions in the region are determinated here.