Конструктивні особливості камерних поховань доби вікінгів у Середньому Подніпров’ї - Бібіков, Д.В. (Археологія і давня історія України, 2020)
У статті проаналізовано основні конструктивні елементи камерних гробниць Х — початку ХІ ст. з території Середнього Подніпров’я. Деякі специфічні риси дозволяють простежити взаємозв’язки цих пам’яток з поховальними традиціями інших регіонів Північної та Східної Європи. The basic structural elements of the chamber tombs of the 10th — beginning of 11th century from the territory of the Middle Dnieper are considered in the paper. The special features make possible to reconstruct their connection with the funeral traditions of other regions of Northern and Eastern Europe.