Давньоруський скарб 2017 року з околиць Переяслава - Колибенко, О.В.; Прядко, О.О.; Тетеря, Д.А. (Археологія і давня історія України, 2020)
Проаналізовано знахідки скарбів ХІ—ХІІІ ст. на території та в околицях Переяслава. До наукового обігу вводяться матеріали нововиявленого скарбу 2017 р. Скарб містить речі, що досі не траплялися на території сучасної Переяславщини. The article analyses the history of the discovery of hoards of the 11th—13th centuries in the Pereiaslav city and its vicinity.