Лісові екосистеми у форматі еколого-економічної безпеки - Коваль, Я.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Наведена оцінка лісових екосистем у формуванні еколого-економічної безпеки. Показано їх значення в процесах, що відбуваються в ландшафтах. Викладено особливості підвищення лісистості території як ефективного фактора стабілізації території та техногенно-екологічної безпеки. The brought estimation over of forest ecosystems in forming of ecology-economical safety, their value is shown in processes which take place in landscapes. The features of increase of wooded of territory are expounded as an effective factor of stabilizing of territory and ethnogeny-ecological safety. Приведена оценка лесных екосистем в формировании эколого-экономической безопасности, показано их значение в процессах, происходящих в ландшафтах. Изложены особенности повышения лесистости территории как эффективного фактора стабилизации территории и техногенно-экологической безопасности.