Еколого-економічні чинники формування соціогуманітарного простору України - Клиновий, Д.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті розглянуто соціально-гуманітарні аспекти формування й розвитку продуктивних сил у просторовому вимірі, визначено роль соціогуманітарного простору територіальній організації економіки у формуванні структури продуктивних сил, запропоновано визначення та характеристики еколого-економічних чинників в контексті соціогуманітарного розвитку. In the article the socio-humanities aspects of formation and development of productive forces in spatial dimension are represented, the role of socio-humanities arias in territorial organizing of economic and productive forces structure formation is destabilized, the definition and economic-environmental characteristics of socio-humanities arias development are worked out. В статье рассмотрено социально-гуманитарные аспекты формирования и развития производительных сил в пространственном измерении, определена роль соиально-гуманитарного пространства территориальной организации экономики в формировании структуры производительных сил, предложены определение и характеристики эколого-экономических аспектов влияния в контексте соиальногуманитарного развития.