Теоретико-методологічні підходи до регіонального розвитку - Черняхівська, А.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті проведений онтологічний аналіз теоретико-методологічних підходів до регіонального розвитку. Обґрунтовано, що перегляд сучасних підходів до регіональної політики на основі її екологізації та переорієнтації на новітні технологічні та управлінські досягнення повинні стимулювати створення нової теорії розвитку та розміщення продуктивних сил. The results of ontological analysis theoretical and methodological approaches to regional development are represented. Proved that revision of rationalistic theory based on ecologization and up-to-date technologies and management tools lead to creation of brand-new theory of productive forces studies and rationalistic. В статье представлены результаты онтологического анализа теоретико-методологических подходов к региональному развитию. Обосновано, что пересмотр современных подходов к региональной политике на основе экологизации и переориентации на новейшие достижения в сфере технологий и управления будут стимулировать создание новой теории развития и размещения производительных сил.