Особливості споживання послуг лісових екосистем у контексті екологічної глобалізації - Бас, Т.Б. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Розглянуто сутність послуг лісових екосистем. Наведено і допрацьовано їх класифікацію. Обґрунтовано поняття конкурентності і виключності у споживанні. Проаналізовано кожну послугу за цими ознаками. Висвітлено важливість послуг лісових екосистем та особливості процесу їх споживання. The essence of forest ecosystems services is considered. Their classification are resulted and finalized. The Concept of excludability and rivalness in consumption are given. Each service for these features is analyzed. The importance of forest ecosystem services and features of consumption process are analyzed. Рассмотрено сущность услуг лесных экосистем. Подано и доработано их классификацию. Обоснованы понятия конкурентности и исключительности в потреблении. Проанализировано каждую услугу по этим признакам. Отражено важность услуг лесных экосистем и особенности процесса их потребления.