Екологоорієнтований туризм: засади і перспективи розвитку в України - Богуш, Л.Г. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Досліджуються питання методологічного обґрунтування і включення цільових заходів розвитку екологоорієнтованого туризму з використанням рекреаційного потенціалу малоурбанізованих територій України в нормативне забезпечення туристично-рекреаційної індустрії та діяльність органів влади різних рівнів. Issues of methodological studies and the inclusion of targeted interventions for the development of ecological oriented tourism using recreational potential of non-urbanized areas of Ukraine in regulatory support of tourism and recreation industry and the activities of authorities at different levels are investigated. Исследуются вопросы методологического обоснования и включения целевых мероприятий по развитию экологоориентированного туризма с использованием рекреационного потенциала малоурбанизированных территорий Украины в нормативное обеспечение туристически-рекреационной индустрии и деятельность органов власти разных уровней.