Нормативно-методичне поле екологічної безпеки: стан, проблеми, перспективи - Добрянська, Л.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті розглянуто сучасний стан рівня гарантування екологічної безпеки, проблеми та перспективи їх розв’язання в контексті нормативно-методичного забезпечення процесу. Запропоновано концептуальну схему взаємодії компонент, сформульовано методологічні підходи до формування та ефективної взаємодії контрагентів у досліджуваному просторі. The modern conditions of ensuring environmental safety, problems and propositions for its solving within methodical and legal frameworks are presented. The conceptual seeing of interaction for ensuring the environmental safety is examined. The methodical approaches for formation and effective communication are worked out. В статье рассмотрено современное состояние уровня обеспечения экологической безопасности, проблемы и перспективы их решения в контексте нормативно-методологического обеспечения процесса. Представлено концептуальную схему взаимодействия компонент, определено методологические подходы к формированию и эффективному взаимодействию контрагентов в рассматриваемом пространстве.